Toevoegen UPN suffixes

Om domein gebruikers te laten aanmelden met hun e-mailadres is het nodig om een UPN suffixes toe te voegen. Ga hiervoor naar Active Directory Domain and Trusts, klik rechts op Active Directory Domain and Trusts en kies Properties, onder het kopje Alternative UPN Suffixes type het domain en klik op Add, Ok.

Aanmaken DHCP Reservering UniFi Controller

​Een DCHP reservering aanmaken in de UniFi Controller werkt anders dan je gewent bent. Ga in het linker menu naar Clients en klik op de client waarvoor je een vast adres wil reserveren. Klik op Configuration, General bij Alias vul je de HostName in, Save. Klik op Configuration, Network zet het vinkje aan bij Use fixed IP address, bij Network kies je LAN, bij IP Address geef je het adres op dat het apparaat moet krijgen, Save. Als de client nog geen adress heeft gekregen en je weet het Mac Address wel klik dan op de knop Add Client.

Aanmaken Gast Netwerk UniFi Controller

Het is mogelijjk om via de UniFi Controller​ een gasten netwerk aan te maken.​ Ga naar Settings, Wireless Networks en kies Create New Wireless Network. Vul het scherm in zoals hieronder en klik op Save. Ga nu naar Settings, Networks en kies Create New Network.Vul het scherm zo in als hieronder, kies uiteraard je eigen subnet. Ga naar User Groups en kies Create New User Group en vul het scherm in en klik op Save.