Aanmaken vLAN met Fortigate en HP Aruba Switch

Meld je aan op de Fortogate en ga naar Network, Interfaces en kies Create New, Interface. Vul het
scherm in zoals hieronder, let op dat de Interface op de interface staat die naar de switch gaat, bijvoorbeeld lan. Standaard is dit niet zo, klik op OK.

Ga nu naar Policy & Objects, IPv4 Policy, Create New en vul het scherm in zoals hieronder en klik op OK.

Meld je nu aan op de Switch, in het voorbeeld gebruiken we een HP Aruba 1930 Switch dus het scherm kan er iets anders uit zien dan bij jou.

Ga naar VLAN onder het kopje VLAN Configuration klik je op het + teken, vul het VLAN ID in en de VLAN Name, klik op Apply.

Ga naar VLAN, VLAN Configuratie onder het kopje VLAN Membership Configuration kies hier eerst het juiste VLAN onder VLAN ID. Selecteer de poorten aan die je aan het nieuwe VLAN wil toevoegen.

Klik nu op de pen naast het kopje VLAN Membership Configuration.

Zet een vinkje bij Include en kies Apply. Herhaal deze stappen voor de ander poorten die je in het nieuw VLAN wil plaatsen.

In het voorbeeld heb ik poort 1 aangesloten naar de Fortigate, deze moet in VLAN 1 staan en op Untagged, zie printscreen.

Herhaal deze stap maar dan in VLAN 10, deze moet op Tagged staan.

Het moet er nu uit zien zoals hieronder, in dit voorbeeld staat poort 2 t/m 24 in VLAN 1 en poort 25 t/m 48 in VLAN 10. Ga nu naar Dashboard en klik op de diskette om alle instellingen te bewaren.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *